Gezondheidscentrum

www.gzcdehanze.nl

Het zal niemand in Kampen ontgaan zijn dat de Hanzewijk bezig is met een volledige metamorfose. Inmiddels zijn de meeste flats uit de jaren ’50 gesloopt en is er heel wat nieuwbouw verrezen. Binnen enkel jaren is de Hanzewijk volledig omgetoverd tot een moderne wijk met alle voorzieningen.

De wijk dateert uit de jaren ’50 en bij woningen uit die tijd wordt vaak gekscherend gesproken over “crisis bouw”. De bouwkundige staat van de flats in de Hanzewijk is dan ook de belangrijkste reden geweest om de hele wijk te vernieuwen. In de eerste fase zijn er al een flink aantal flats plat gegaan en zijn er moderne woningen en appartementen verschenen. Inmiddels zitten we midden in fase 2, waarbij het de bedoeling is dat alle resterende flats uit de vijftiger jaren worden afgebroken. Hiervoor in de plaats komt nieuwbouw van (senioren) appartementen en eensgezinswoningen in de koop- en huursector.

In 2004 heeft onze maatschap samen met apotheek Brun Aqua en de Hanzepraktijk het initiatief genomen om te komen tot een gezondheidscentrum in deze nieuwe wijk. Een moderne wijk kan nu eenmaal niet zonder goede zorgvoorziening.Het oude schoolgebouw (1954) van de meisjes nijverheidsschool aan de Oostzeestraat is volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een modern gezondheidscentrum. Medio 2012 is het gebouw opgeleverd en in het najaar van dat jaar zijn geleidelijk alle deelnemende disciplines er in getrokken.
De volgende deelnemers zijn gevestigd in het centrum:

> Apotheek Brun Aqua
> Logopediepraktijk Kampen
> Hanzepraktijk, huisartsen
> Huisartsen praktijk Stienstra en Van Veen
> Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar
> Praktijk voor Kinderfysiotherapie
> Verloskundigenpraktijk
> Inno Feet
> Diëtistenpraktijk Van Asselt