BIS-Sportmassage – Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar – Kampen
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar

BIS-Sportmassage

In tegenstelling tot wat de term sportmasseur doet vermoeden is de sportmasseur voor iedereen* toegankelijk.
Jong, oud, sporter, niet-sporter, een sportmasseur kan op diverse manieren wat voor jou betekenen. BIS-Sportmassage biedt een diversiteit aan behandelingen aan.

Een sportmassage heeft tot doel de conditie van de spieren te onderhouden of te verbeteren. Een activerende massage kan plaatsvinden voorafgaand aan een lichamelijke inspanning. Het is een aanvulling op een warming up ter opwarming/stimulering van de spieren.
Een sederende sportmassage kan na een inspanning een bijdrage leveren aan het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren. Het bevordert tevens de doorbloeding. Dit alles zorgt ervoor dat je na een inspanning of blessure sneller herstelt. Een sederende massage zorgt er tevens voor dat de spierspanning minder wordt, waardoor er de volgende dag doorgaans minder last is van spierpijn. Een sederende sportmassage is ook voor niet-sporters zeer zinvol. Door dagelijkse belasting kunnen klachten ontstaan, waarbij een sederende sportmassage kan helpen bij het herstel hiervan of bij vermindering van de pijnklachten.

Een ontspanningsmassage is erop gericht de spieren soepel te houden/te maken. Zoals gezegd, bevordert een massage de doorbloeding van de spieren en versnelt de afvoer van afvalstoffen waardoor de spieren ontspannen. De massage is geschikt bij zowel spannings-als pijnklachten, maar is uiteraard ook heel goed voor het onderhoud van de algehele conditie van het lichaam of gewoon als ontspanningsmoment voor jezelf. Ook als je geen concrete klachten hebt, is een massage zeker geen overbodige luxe.

Wil je weten wat BIS-Sportmassage nog meer voor jou kan betekenen op het gebied van massage, tapen of blessurepreventie? Neem dan eens een kijkje op de website!

bis-sportmassage.nl/