Fysiotraining – Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar – Kampen
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar

Fysiotraining

Van oefentherapie naar medische training

Oefentherapie is vanzelfsprekend van oudsher al een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. De vroegere bewegingstherapie is echter in de laatste decennia uitgegroeid tot een behandelvorm met een groot scala aan mogelijkheden. Dit varieert van gewone (grond) oefeningen tot uitgebreide trainingsprogramma’s in onze modern ingerichte oefenzaal.

Zolang de training deel uitmaakt van het behandelplan, valt het binnen de reguliere fysiotherapie en zal het door de zorgverzekeraar vergoed worden overeenkomstig uw polisvoorwaarden.

Naast trainingsprogramma’s die deel uitmaken van de fysiotherapeutische behandeling bieden wij u echter ook de mogelijkheid om uw progressie voort te zetten/te behouden d.m.v. het trainen in groepsverband. Deze fysiotraining vindt wekelijks plaats op een vast tijdstip in een groep van maximaal 10 personen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is tevens mogelijk om op vaste tijden zelfstandig te trainen in onze oefenzaal bijvoorbeeld in aansluiting op een fysiotherapeutisch traject welke u heeft gevolgd.

In beide gevallen wordt er vooraf een intakegesprek en een volledige fitheidstest afgenomen waarna er een trainingsprogramma op maat wordt gemaakt. In zo’n programma komen alle facetten van het bewegen aan bod, maar kan specifiek nog eens de nadruk gelegd worden op het verbeteren van uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en/of co√∂rdinatie.

Al onze trainingsmogelijkheden zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Dat betekent voor alle leeftijden en voor mensen met of zonder sportieve ervaring, maar zeker ook voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Dat kunnen problemen zijn van het bewegingsapparaat, maar ook hoge bloeddruk, diabetes, COPD of psychische problematiek. Juist voor mensen met dit soort aandoeningen kan bewegen een positief effect hebben op de algehele gezondheid en het welbevinden.

Klik hier voor de informatiefolder en klik hier voor de kosten.