Zwangerschapscursussen

Zwanger Fit

Zwanger Fit is een eigentijdse cursus voor zwangere vrouwen en wordt gegeven door Geertje van Veelen, een gecertificeerde zwangerfitdocent/fysiotherapeut. Juist voor de zwangere vrouw is het van groot belang om in beweging te blijven, maar wel op een verantwoorde manier. Door in deze periode regelmatig te sporten/bewegen blijft het lichaam in optimale conditie en kunnen klachten verminderen of voorkomen worden. De cursus is een combinatie van actief bewegen,voorlichting, ademhalings- en ontspanningsoefeningen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast bieden wij een partnerles aan waarbij het verloop van de bevalling wordt besproken. Tijdens deze les is er aandacht voor de ondersteunende rol van de partner.

Als extra dienstverlening kunt u bij meer specifieke vragen en/of problemen tijdens de cursus gebruik maken van de kennis van onze bekkenfysiotherapeute mevrouw A. Pilz. Zij verzorgt ook enkele voorlichtingssessies.

Duur: 10 lessen van 75 minuten in groepsverband van 8 tot 10 personen.
Start: vanaf 16 weken zwangerschap. De eerste les van de volgende cursus begint 12 april 2018. De daarop volgende cursus start medio eind juni 2018.
Inschrijven: via deze link komt u bij het inschrijfformulier. Deze kunt u mailen naar info@fysiokampen.nl of u kunt zich telefonisch aanmelden via 038-3324407.
Kosten: € 150,- voor de gehele cursus inclusief koffie/thee voorafgaand aan de les. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een deel van de kosten van de cursus ZwangerFit of MoederFit. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden.

MoederFit

Na de bevalling is het goed om te gaan werken aan het lichamelijke herstel. In deze cursus wordt onder begeleiding van Geertje van Veelen, een speciaal opgeleide fysiotherapeute, gewerkt aan het opbouwen van conditie en spierkracht. Daarnaast is er vanzelfsprekend extra aandacht voor de bekkenbodem plus de houding tijdens het verzorgen van de baby.

De cursus geeft tevens de mogelijkheid om je voor te bereiden op het hervatten van oude, of het oppakken van nieuwe sportactiviteiten. Het trainingsprogramma wordt individueel opgesteld en wordt vervolgens in groepsverband uitgevoerd.

Duur: 10 lessen van 60 minuten in groepsverband van 8 tot 10 personen
Start: Vanaf 6 weken na de bevalling.
Inschrijven: via deze link komt u bij het inschrijfformulier. Deze kunt u mailen naar info@fysiokampen.nl of u kunt zich telefonisch aanmelden via 038-3324407.
Kosten: € 150,- voor de gehele cursus. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een deel van de kosten van de cursus ZwangerFit of MoederFit. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden.