Zwangerschapscursussen – Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar – Kampen
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar

Zwangerschapscursussen

ZwangerFit

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor zwangere vrouwen en wordt gegeven door Anneroos Kieftenbelt, een gecertificeerde zwangerfitdocent/fysiotherapeut. Juist voor de zwangere vrouw is het van groot belang om in beweging te blijven, maar wel op een verantwoorde manier. Door in deze periode regelmatig te sporten/bewegen blijft het lichaam in optimale conditie en kunnen klachten verminderen of voorkomen worden. De cursus is een combinatie van actief bewegen, voorlichting, ademhalings- en ontspanningsoefeningen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast bieden wij een partnerles aan waarbij het verloop van de bevalling wordt besproken. Tijdens deze les is er aandacht voor de ondersteunende rol van de partner. Wij adviseren zwangere vrouwen te starten met de cursus vanaf/na minimaal 16 weken zwangerschap.

Duur: 10 lessen van 75 minuten in groepsverband van 10 personen. De eerstvolgende cursus start op dinsdag 23 april 2024. De cursus is elke dinsdagavond om 18.30 uur.

Inschrijven: via deze link komt u bij het inschrijfformulier. Dit kunt u mailen naar info@fysiokampen.nl

Kosten: € 185,- voor de gehele cursus inclusief koffie/thee voorafgaand aan de les. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt eenmaal per jaar een deel van de kosten van de cursus ZwangerFit . Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden.

MoederFit

Na de bevalling is het goed om te gaan werken aan het lichamelijke herstel. In deze cursus wordt onder begeleiding van Anneroos Kieftenbelt, een speciaal opgeleide fysiotherapeute, gewerkt aan het opbouwen van conditie en spierkracht. Daarnaast is er vanzelfsprekend extra aandacht voor de bekkenbodem plus de houding tijdens het verzorgen van de baby.

De cursus geeft tevens de mogelijkheid om je voor te bereiden op het hervatten van oude of het oppakken van nieuwe sportactiviteiten. Het trainingsprogramma wordt individueel opgesteld en wordt vervolgens in groepsverband uitgevoerd. Instromen kan op ieder moment. De cursus is elke dinsdagavond om 20:00 uur.

Duur: 10 lessen van 60 minuten in groepsverband.
Start: Vanaf 6 weken na de bevalling.
Inschrijven: via deze link komt u bij het inschrijfformulier. Deze kunt u mailen naar info@fysiokampen.nl
Kosten: € 175,- voor de gehele cursus. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt eenmaal per jaar een deel van de kosten van de cursus ZwangerFit of MoederFit. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden.