Hardlooptechniek analyse

Schaatsers, voetballers, tennissers… noem een sport en er wordt aan techniektraining gedaan. Behalve bij hardlopers! De meeste hardlopers gaan er vanuit dat je met een paar goede schoenen en een trainingsschema genoeg bagage hebt om verantwoord te kunnen lopen. Maar is dat wel zo? Nee, natuurlijk niet.  Ook hardlopen gaat om techniek!

Hoe goed is uw hardlooptechniek? En hoe kunt u uw techniek verbeteren om makkelijker, sneller te lopen met minder blessurerisico?

Maarten Papegaaij, zelf KNAU wedstrijdloper, kan u hierbij helpen. Al vele jaren is hij als fysiotherapeut bezig met hardloopblessures. Hiernaast heeft hij zich verdiept in de hardlooptechniek en biomechanica van het hardlopen.

Er is geen mens hetzelfde, en iedereen heeft zijn eigen unieke loopstijl. Maar er zijn wel basisregels waar de looptechniek aan moet voldoen. In de hardlooptechniek-analyse wordt gekeken of uw techniek aan deze basisregels voldoet, waar uw techniek afwijkt en vooral hoe uw techniek verbeterd kan worden!

Middels een video-hardlooptechniekanalyse kunt u inzicht krijgen in uw techniek. Er worden markeringen aangebracht op het lichaam die na het filmen in de analyse software worden gebruikt om hoekmetingen te doen. Zo ontstaat er een goed beeld van hoe u beweegt en of dit afwijkend is en eventueel blessurerisico verhoogd.

De techniekanalyse wordt gevolgd door advies, oefeningen en eventueel techniektraining. Het is voor iedereen mogelijk om zijn of haar techniek in relatief korte tijd te verbeteren! Met de hardlooptechniekanalyse krijgt u concrete handvatten en oefeningen die u in het hardlopen op een hoger plan brengen!

Makkelijker, Sneller, Minder blessurerisico.

De volgende diensten zijn beschikbaar:

Uitgebreide hardlooptechniekanalyse (totaal ongeveer 2 uur, €140,-)
–        in kaart brengen trainingsbelasting en klachten
–        lichamelijk onderzoek
–        hardlooptechniekanalyse met video beeld
–        adviezen en oefeningen, techniektraining
–        controle en herhaling na enige weken

Hardlooptechniekanalyse (ongeveer 1 uur, €70,-)
–        hardlooptechniekanalyse met video beeld
–        advies en oefeningen om techniek te verbeteren

Controle consult (half uur, €35,-)